Mattias Adielsson redo för Rally-SM 2020

Göteborgaren Mattias Adielsson kommer tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson under 2020 satsa på Rally-SM. De kommer göra satsningen i den tuffa R5 klassen med en Skoda Fabia. Första deltävlingen blir redan till helgen i Vännäs.

- Det är några år sedan vi planerade för en hel säsong hemma i Sverige men vi kände att det nu var dags. Senaste året har vi kört Rally-EMs juniorklass för R5 bilar och vi står nu som regerande bronsmedaljörer där. Jag tror på Rally-SM i år, motståndet är riktigt bra och serien har under de senaste åren tagit många kliv framåt, säger Mattias Adielsson.

Rally-SM består 2020 av fem deltävlingar med start i Vännäs 28 februari och avslutas i Linköping 6 september. Efter att serien under några år gått på lite sparlåga ser det till 2020 ut att bli en av Europas bästa nationella mästerskap. Några av Sveriges internationellt meriterade förare har planer på att under 2020 delta i Rally-SM. Tyvärr har den varma vintern gjort att arrangören fick ställa in den första deltävlingen så i år blir det bara en vintertävling. I slutet av maj övergår serien till de fyra sista deltävlingarna som då avgörs på krokiga grusvägar.

- Det ska bli riktigt roligt att få köra på hemmaplan igen. Vi vill ju visa upp oss för våra samarbetspartner och fans. Säsongen kommer att börja med lite tester innan Rally-SM som drar i gång den 28 februari. Vi planerar att åka hela serien och målsättningen är att stå som segrare i september. Jag tycker att rally och Rally-SM har fått ett uppsving de senaste åren så vi hoppas att den trenden håller i sig. Vi ska göra vad vi kan med all den lärdom vi har fått från de internationella team som vi har tävlat med de senaste åren, avslutar Adielsson.

Deltävlingar Rally SM 2020

1. Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2
2. South Swedish Rally, Älmhult. 22-23/5
3. Skilling 500, Skillingaryd. 26-27/6
4. Snapphanerallyt, Hässleholm. 14-15/8
5. East Sweden Rally, Linköping. 4-5/9