Mattias Adielsson siktar på seger i EC Snapphanerally

Efter ett ofrivilligt Coronauppehåll startar Rally-SM om nu på lördag med tävling EC Snapphanerallyt i Hässleholm. Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Andreas Johansson ska försöka att återigen vinna en deltävling.

- Vi vann den första deltävlingen i vintras innan Coronastoppet och vi siktar på seger även denna gång. Jag är imponerad över de planer arrangören Hässleholms Motorklubb presenterat för att kunna genomföra tävlingen så säkert som möjligt. Nu gäller det att vi alla aktiva och våra team följer de riktlinjerna så att detta går bra, säger Mattias Adielsson.

EC Snapphanerally har fått tänka om en hel del inför sitt arrangemang. Det som normalt brukar vara en riktig folkfest i Skåne kommer denna gång vara lite nedtonat. Det kommer inte vara några stora publikplatser utan man vill att publiken sprider ut sig på de 37 st tillfartsvägarna som finns efter specialsträckorna. Den populära serviceplatsen och prisutdelningen kommer också att vara publikfria. Totalt ska åtta specialsträckor avgöras under lördagen. Starten sker vid klockan åtta och målgången är klockan fyra på eftermiddagen.

- Jag känner mig riktigt taggad inför EC Snapphanerallyt, suget att köra rally är mycket stort nu. Vi körde ett test förra helgen för att städa bort lite rattrost och det gick mycket bra. Med på testet var också Kalle Gustafsson och Alexander Fogdeby som ingår i mitt juniorteam, de gjorde det riktigt bra. Det är jätteroligt att få hjälp två så ambitiösa och motiverade juniorer i början av deras karriärer, avslutar Mattias Adielsson.

Deltävlingar Rally SM 2020
1. Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2
2. Snapphanerallyt, Hässleholm. 15/8
3. East Sweden Rally, Linköping. 5/9
4. Rally Bilmetro, Sandviken. 29/9