Svenska rallymästaren till hemmatävlingen Aleknixen

Rallymästaren Mattias Adielsson från Göteborg kommer tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson till helgen köra hemmatävlingen Aleknixen. Tävlingen startar i Nol någon mil norr om Göteborg.

- Hemmaplan ska bli riktigt roligt, detta är verkligen en tävling som jag ser fram mot. Jag har två mål med min karriär och det är att vinna Aleknixen och att bli världsmästare i rally. Till helgen har jag tänkt att uppfylla det ena målet, säger Mattias Adielsson.

Aleknixen är en mindre tävling som avgörs på fem specialsträckor om totalt 19 km. Start och målplats är på Tudorområdet i Nol. Adielsson kommer även denna gång tävla för Pontus Tidemand Racing som han så framgångsrikt gjort under vintern.

- Det här kommer att bli ett perfekt test inför nästa deltävling i Rally-SM, South Swedish Rally, som avgörs i mitten av maj. Vi kommer nu att få testa PTRs Skoda Fabia R5 på grusvägar, jag tror den kommer att vara lika lättkörd och snabb nu som i vintras. Jag hoppas att alla passar på att komma och titta på oss när vi tävlar på hemmaplan och att ni kommer förbi på serviceplatsen och säger hej, avslutar Mattias Adielsson.