Mattias Adielsson leder EC Snapphanerallyt efter fredagens etapp

Mattias Adielsson och Andreas Johansson leder EC Snapphanerallyt efter den första etappen. EC Snapphanerallyt är den femte deltävlingen av årets Rally-SM. Deras Skoda Fabia R5 från Pontus Tidemand Racing har fungerat perfekt under dagen.

- Jätteskönt att ha ledningen inför morgondagen, säger Mattias Adielsson.

EC Snapphanerallyt började på fredagen med två specialsträckor vid Garnisonen centralt i Hässleholm. En mycket välbesökt publiksträcka. Under första vändan var det mycket blött på banan efter en regnskur innan start. Det torkade upp till andra vändan och det passade Adielsson bättre. Han satte då kvällens bästa tid på sträckan och leder inför lördagen med hela 10 sekunder.

- Jag kände mig lite osäker under första sträckan när fästet inte riktigt fanns över allt, så fort vi körde på hårt så tappade vi fäste och bakvagnen gled ut. Det blev mycket bättre till varv två då det hade torkat upp och fästet var bra. Vi kunde ladda som vi ville men ändå inte ta för stora risker. Nu känns det riktigt bra inför lördagen, men det är långt kvar och mycket kan hända, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat efter etapp 1:
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 10,23,3
2. Johan Holmberg Gotlands MF +10,8 s
3. Martin Berglund SMK Gävle +20,5 s